Choď na obsah Choď na menu
 


Škrečok čínsky

11. 8. 2008

ღ♥ღ____ღ♥ღ♥ღ__ღ♥ღ____ღ♥ღ______ღ♥__ღ♥ღღ♥ღ____ღ♥ღ♥ღ__ღ♥ღ____ღ♥ღ______ღ♥__ღ♥ღ

Škrečok  Čínsky

Patrí do rodu sivých škrečkov (cricetulus). Sú to hlodavce s typickým štíhlym telom dlhým 8-12,5 cm. Rozoznávacím znakom tohto rodu je neosrstený chvost dlhý 25-106mm. Ušnice sú krátke, pokryté hustými jemnými chĺpkami. Oči nie sú výrazne vypuklé ako pri džungarských škrečkoch, ale sú stredne veľké. Povrch tela je sivý alebo tmavožltý, bruško je svetlosivé alebo biele. Škrečok čínsky obýva stepi, lesostepi i polopúšte severnej Číny. Je to hlodavec s typickou súmračnou aktivitou. Cez deň sa ukrýva z jednoduchých dierach. Živý sa semenami rozličných rastlín, ale skonzumuje i veľa hmyzu.

Obrázok